Bygga stenmur

Stödmur och fristående murar

  • En stödmur är en mur där endast en sida är synlig och baksidan fylls upp med kapillärbrytande fyllnadsmassor. På detta sätt kan du enkelt utnyttja mer av din sluttande tomt och skapa plana ytor ovanför eller nedanför din stenmur. 
  • En fristående mur kan liknas vid ett staket där båda sidor av muren är synliga. En fristående mur används ofta för dekoration eller för att avgränsa och ger ett exklusivt intryck oavsett vilken sida du befinner dig på.
312572636_561395642657763_7752333067083904488_n

Så här går det till:

1. Vi bokar ett hembesök
Fyll i vårt formulär, maila eller ring oss. Vi kommer ut till er och mäter vi upp längden på muren och går igenom förutsättningarna.
2. Vi lämnar en offert
Vi räknar på stenmuren, priser på material och arbetstid för att utföra jobbet . Därefter skickar vi en skriftlig offert till er.
3. Markarbete
Vid starten utförs arbetet enligt offert. Förarbetet med eventuell grävning och uppfyllnad med grus sker innan ytan finjusteras.
4. Sättning av mur
Ytan där muren ska stå packas med markvibbrator och ett avdrag i stenflis skapar en hård och plan yta i våg. Muren sätts på avdraget.
5. Arbete avslutat
När asfalten är lagd och jobbet är slutfört så går vi gemensamt igenom jobbet för godkännande innan fakturering.
stenmur företag västerås

Stenmurar kräver geniget underarbete

Funderar ni på att bygga stenmur i trädgården? Vi bygger långvariga stenmurar, både fristående och stödmurar. Vi jobbar med betongblock, gabioner och naturstens murar. 

Den här webbplatsen använder Cookies. Tryck på "Okej!" för att godkänna eller läs mer genom att trycka på kakan. Du hittar även GDPR information.