Renovera betongtrappa referensarbete

RENOVERA BETONGTRAPPA

I galleriet nedan ser ni en förebild av en entrétrappa i betong som sett sina bättre dagar. Innan vi sätter igång med att renovera en betongtrappa monterar vi ner smidesräcket och lägger det åt sidan.
I detta fall var betongen i trappan gammal och porös, vilket gör att den suger fukt och vatten och fryser sönder, som sedan ger sprickor i beläggningen vid minusgrader.

Rivning innan vi kan renovera betongtrappan

Vi river själva ytlagret genom att bila bort all lös och dålig betong i trappan, i detta fall försvann de mesta av själva trappstegen men kärnan av gjutningen var intakt.

Formning av trappans utförande

På denna trapp ändrar vi stegen på trappan för att få en bekvämare höjd på trappstegen, samt för att bättre passa in tillsammans med den övrig markberedning som utförts på tomten.

Gjutning

I själva formen så lägger vi armering för stabilitet och sedan gjuter vi det med flytande betong för att få en bra och fin grund att börja klä in trappan med.
Vi har valt att klä in denna trapp med materialet granit, då kunden ville få utseendet utav en massiv granittrappa.

Färdigt resultat!

Där vi klätt in plan och sättsteg samt sidorna av trappan, i granit sten.
Smidesräcket svetsar vi om för att passa den nya utformningen av trappan och sedan återmonterades den.

Behöver du renovera din betongtrappa? Kontakta oss på info@finaltouchmark.se för kostnadsfri offert!

Nöjda kunder

viktigt att inga detaljer lämnas åt slumpen utan att trapprenoveringens detaljer får ”the final touch”. Därför gör vi allt vi kan för att du ska bli nöjd med din trapprenovering, för nöjda kunder är vår bästa referens. Vi erbjuder nöjd kund-garanti på alla våra trapprenoveringar.